Usor mentolat, racoros, cheescake-ul cu avocado, menta si lime este nemaipomenit pentru o zi calduroasa de vara!
Ingrediente
Pentru blat | Pentru crema |
---|---|
* 170 g nuci | * 200 g migdale |
* 70 g curmale uscate | * 1 avocado mare |
* 50 g migdale | * 1 lime |
* 4 linguri unt de cocos | * cateva fire de menta proaspata |
* 1 lingurita cacao | * 8 linguri unt de cocos |
* 1 lingurita miere | * 2 linguri miere |
Mod de preparare
Preparare blat
Intr-un robot se macina nucile,curmalele uscate si migdalele pana devin marunte.
Se adauga restul ingredientelor si se continua mixarea pana se obtine o pasta ceva mai groasa.
Pe un platou se aseaza un inel detasabil, apoi se adauga pasta obtinuta niveland cu ajutorul unei spatule astfel incat sa se obtina un blat egal nivelat.
Se da platoul la rece, iar intre timp se pregateste crema.
Preparare crema de avocado, menta si lime
Migdalele se hidrateaza timp de 8 ore.
Avocado se taie in doua, se stropeste cu zeama de lime , frunzele de menta se spala.
Se adauga in robot migdalele hidratate,avocado taiat bucati mai mici, zeama de lime, frunzele de menta spalate, untul de cocos, mierea de albine si se mixeaza pana cand obtinem o crema groasa.
Crema obtinuta se toarna peste blatul rece si se da la frigider pentru minim 4-5 ore.
Dupa ce a stat la rece se portioneaza si se serveste !
In plus e si foarte prezentabil as zice, felia aceea e perfecta. Deci e fara branza?
ReplyDeleteMultumesc Any !!! Da, este fara branza si garantez ca este si foarte bun !!! :)
DeleteSimona, imi poti spune te rog ce diametru are tava/ inelul folosit? Multumesc.
ReplyDeleteBuna! Tava de 22 cm :) .
Delete