Ce faci cand ai in casa branza, cateva fructe de padure si nu ai idee ce sa faci cu ele.....tort !
Deobicei cand imi e pofta de ceva dulce inventez pe loc ceva in functie de ce gasesc prin frigider, asa am facut si acest tort , usor racoros , crema de branza se potriveste de minune cu fructele de padure!
Pentru a fi cat mai sanatos am folosit indulcitorul pe baza de Stevia de la Green Sugar si Laboaratoarele Remedia pe care l-am primit spre testare de de la Gustos.ro!
Ingrediente
Pentru blat
* 100 g nuci
* 50 g curmale fara samburi
* 50 g fulgi de ovaz
* 1 lingurita pudra de roscove
* 1 lingurita unt de cacao
* 2 lingurite Stevia
Pentru crema de branza si fructe de padure
* 400 g branza de vaci
* 250 g fructe de padure (afine, coacaze rosii, zmeura galbena si rosie , dude, corcoduse)
* 70 g iaurt grecesc
* 4 linguri indulcitor pe baza de Stevia
* 1 lingura zeama de lamaie
* coaja de lamaie
Pentru decor
* 50 g unt de cacao
* 50 g pudra de roscove
* 1 lingurita indulcitor pe baza de Stevia
* fructe de padure
Mod de preparare
Preparare blat
Nucile, fulgii de ovaz si curmalele se maruntesc in robotul de bucatarie,
apoi se adauga pudra de roscove, indulcitorul pe baza de Stevia, untul de cacao topit si se continua procesarea.
Preparare crema de branza si fructe de padure
Branza de vaci se amesteca cu iaurtul grecesc, zeama si coaja de lamaie .
Se adauga si indulcitorul pe baza de stevia de la Green Sugar si se paseaza cu ajutorul unui blender vertical.
Fructele de padure se spala si se lasa la scurs.
Peste blat se pune un rand de fructe de padure, apoi un strat subtire de crema de branza si altul de fructe de padure, se continua pana se epuizeaza toate ingredientele.
Se la da rece cel putin 4 ore.
Pentru decor se topeste pe baie de aburi untul de cacao, se adauga pudra de roscove,indulcitorul pe baza de stevia si se amesteca cu ajutorul unui tel .
Se toarna glazura peste tort, se lasa cateva minute sa se intareasca si se decoreaza cu fructe de padure.
Se portioneaza si se serveste !
Enjoy ! :)
arata super bine acest tort si trebuie sa fie si foarte delicios.
ReplyDelete