Zacusca de hribi este una dintre preferatele mele, pe langa cea de peste .
Folosesc la prepararea ei hribi proaspeti, adusi de tata din padure, ardei rosii , gogosari , ceapa, toate legumele de la mine din gradina , iar la sfarsit iese o minunatie de zacusca!
Ingrediente
* 4 kg hribi proaspeti
* 2 kg ardei rosii
* 2 kg gogosari
* 1 kg ceapa
* 1 kg morcovi
* 500 ml suc de rosii
* foi de dafin
* piper boabe
* cimbru proaspat
* 3 catei de usturoi
* sare de mare neiodata
* 1 l ulei
Mod de preparare
Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare.
Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat.
Ceapa tocata se pune la calit.
Se adauga legumele ramase maruntite prin robotul de bucatarie.
Se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii.
Se adauga intre timp condimentele, sarea ,boabele de piper si foile de dafin.
Adaugam apoi hribii dati prin masina si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute .
Cand este gata o luam de pe foc.
Punem zacusca in borcane curate si sterilizate dupa care le capsam.
Asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.
Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert.
Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.
Bravo Simona, suna super reteta. Mai ales ca e cu legume din padure si gradina, astea au gust adevarat nu trebuie adaugat la plic dupa aia. Si cel mai important ca sunt sanatoase, nu sunt fortate sa creasca repede sau tratate cu chimicale. Sa ne mai incanti si cu alte minunatii culinare. Raluca
ReplyDeleteI-mi vine sa musc din monitor pentru ca arata hribi asa de bine:) . Ilie
ReplyDelete