August 14, 2014

Dulceata de pepene galben cu ghimbir

   

 
   Daca nu ati facut pana acum dulceata de pepene galben  timpul nu este pierdut si  puteti oricand incerca .
   Eu personal ador pepenele galben, parfumul si gustul lui imi place enorm de mult.
   Mai mult decat atat insa, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sanatate.
   Avand un continut mare de apa, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu si potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante, imbunatateste sistemul imunitar si ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.
   In general se consuma in stare naturala dar este la fel de savuros si sub forma de inghetata, salata sau dulceata.
    De aceasta data am facut dulceata de pepene galben cu ghimbir, foarte parfumata, aromata si delicioasa.

Ingrediente

* 1 kg de miez de pepene galben  taiat cubulete
* 500 g de zahar
* 100 g de ghimbir proaspat
* zeama de la o lamaie


Mod de preparare

Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si taiat in cubulete mici sau dat pe razatoare .
Se amesteca si se lasa peste noapte.
A doua zi se scurge siropul si se pune la fiert pana ce incepe sa se lege.
Se adauga cubuletele de pepene galben si coaja de lamaie  si se mai fierbe pentru aproximativ 15 minute,la foc mic.
Dulceata se toarna fierbinte in borcane si se pastreaza la loc racoros.


 





No comments:

Post a Comment