Coarnele sunt fructe de padure mici, de culoare rosie , al carui gust este dulce acrisor.
Coarnele contin vitamina C, vitamina A, vitamina B, calciu, potasiu, tanin, acizi organici, glucide, caroten, pectine, celuloza si saruri minerale.
Datorita continutului lor, coarnele reprezinta un bun ajutor in tratarea bolilor ficatului, icterului, a enterocolitei, au efect cicatrizant, energizant si de stimulare a poftei de mancare.
Ingrediente
* 1 kg pasta de coarne
* 500 g zahar
* lamaie
Mod de preparare
Coarnele le-am cules direct din padure :) .....
Se aleg coarnele care nu sunt stricate si se spala bine in mai multe ape.
Se transfera coarnele intr-o oala, se acopera cu apa si se oparesc la foc mic timp de 10 minute.
Se trec coarnele printr-o sita si se indeparteaza samburii pentru a se obtine pasta, migaloasa operatie, va luati alaturi o ceasca de cafea sa aveti mai mult spor :) !
Pasta obtinuta se pune la fiert cu zaharul si zeama de la jumatate de lamaie aproximativ jumatate de ora.
Se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate,se tin borcanele in paturi pana se racesc, iar a doua zi se transfera in camara.
No comments:
Post a Comment