Mie imi plac mult de tot ciupercile, oricare ar fi ele, insa hribii sunt preferatii mei ,cu atat mai mult cu cat sunt o norocoasa ca mi-i aduce tata mereu proaspeti culesi din padure.
Deja am puse cateva pungi la congelator, insa pentru ca nu vreau sa ocup prea mult spatiu i-am conservat si in ulei de masline.
Cu doar cateva ingrediente in plus, hribii se pot conserva si rezista foarte bine pentru mult timp.
Ingrediente
* 1 kg hribi
* cimbru verde
* 5 catei de usturoi
* frunze de dafin
* amestec de piper boabe mozaic si coriandru
* boabe ienibahar
* ulei de masline
* sare de mare
Mod de preparare
Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant .
Cei mai mari se taie in doua, iar cei mai mici se lasa intregi.
Hribii se oparesc in apa si sare, apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca piperul boabe mozaic si coriandru, boabele de ienibahar, usturoiul curatat si taiat felii subtiri,crengute de cimbru mici, foile de dafin , sarea.
Se adauga hribii si se amesteca bine toate ingredientele.
Hribii se pun in borcane si se toarna uleiul de masline cat sa ii acopere.
Se inchid borcanele etans si se sterlizeaza pe baie de aburi timp de 25 -30 minute.
Se lasa borcanele sa se raceasca , apoi se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.
Buna Simona, reteta ta ne aminteste nostalgic de venirea toamnei. Esti pasionata de hribi, si ai si de ce. Sunt o delicateta culinara, de calitate superioara a aromei si texturii. Textura este fina si cremoasa, mirosul placut iar gustul inconfundabil de alune si carne.Este bine ca ne amintesti si metodele de pastrare a legumelor pe iarna, poate parea foarte usor pentru cei sau cele pricepute, dar totusi nu strica pentru cei tineri sa fie invatati metoda si sa aprecieze efortul depus in casa. Munca de acasa intotdeauna va avea rezultate mai bune pentru ca este mult mai sanatoasa, tu stii exact ca ai pus ulei de masline si cateva condimente, cei de la fabrici pun tot felul de E-uri si conservanti, care intr-un final schimba chiar si gustul minunat al hribilor. Raluca
ReplyDeleteMultumesc pentru cuvintele frumoase Raluca!
DeleteUn deliciu !! Si eu ii ador !! <3
ReplyDeleteSi eu ..enorm de mult :) !
DeleteBuna, nu vinzi asa ceva? Eu as fi interesata sa cumpar un borcanel si probabil si alte persoane :)
ReplyDeleteBuna ziua. Se poate vinde absolut orice este pe blog .Puteti sa imi trimiteti un mail pe simona.patras22@gmail.com.
DeleteO zi frumoasa !