August 28, 2014

Rosii uscate in ulei de masline

 

Eu sunt la capitolul conserve si muraturi pentru iarna, musai cu legumele din gradina mea.
Rosiile uscate la soare le-am facut  pe vremea cand era cald si frumos afara , insa abia acum reusesc sa le postez.
Fiind  preferatele mele, mi-am facut provizii ceva mai consistente pentru iarna.

Ingrediente

* rosii
* ulei de masline
* busuioc
* cimbru
* usturoi
* sare de mare grunjoasa
* piper mozaic


Mod de preparare
Deobicei pentru uscat se  folosesc acele rosii mai lunguiete, numite "prunisoare ".



Se spala si se sterg cu prosoape de hartie.
Cele mai mari se taie in patru , rosiile care sunt mai mici se taie in doua.
Se pun rosiile pe un suport, eu am folosit ladite si se lasa la soare cam 3 zile, seara insa nu se lasa afara .
Se pune in borcan un strat de rosii  uscate, se presoara sare de mare grunjoasa ,se pune putin cimbru si busuioc proaspat, usturoi, si se continua pana se umple borcanul.



La final se toarna  uleiul de masline si se inchide borcanul etans.
Se pot pastra borcanele in frigider daca considerati ca le consumati intr-un timp mai scurt, insa daca le pastrati pentru o perioada mai indelungata recomand ca borcanele sa fie sterilizate in cuptor la 135 grade timp de 20-25 minute.







No comments:

Post a Comment