August 19, 2014

Supa de rosii coapte

  


 Pentru ca inca sunt  rosii in gradina sau la piata, astazi va recomand o supa delicioasa de rosii coapte, potrivita pentru un pranz sau o cina sanatoasa din toate punctele de vedere.
   Supa de rosii proaspat culese din gradina este deosebit de parfumata, gratie cimbrului, dar si busuiocului, se prepara rapid si este plina de vitamine.

Ingrediente


* 1 kg rosii
* 5 morcovi
* patrunjel radacina cu tot cu frunze
* ceapa verde
* 3 catei de usturoi
* cimbru verde
* busuioc verde
* sare de mare grunjoasa
* ulei de masline
* piper mozaic
* sare de mare


Mod de preparare

Rosiile se spala si se taie in doua.
Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala.
Se pun toate legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presoara sarea de mare, piper ,crengute de cimbru, busuioc  si se stropesc cu ulei de masline.



Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da tava la cuptor pentru 30 - 35 minute pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.
Se scoate tava din cuptor,se lasa putin sa se raceasca, apoi se paseaza rosiile si legumele in blender .
Se mai adauga  sare si piper dupa gustul fiecaruia si putin ulei de masline.
Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de cateva crutoane de paine.
S-aveti pofta !





No comments:

Post a Comment