De curand va povesteam despre gemul de coarne , beneficiile fructelor de coarne si cat de gustoase sunt.
De aceasta data am combinat coarnele cu o crema fina de mascarpone si lamaie obtinand un tort racoros potrivit pentru zilele de vara .
Ingrediente
Pentru blat | Pentru crema de mascarpone si lamaie | Pentru jeleu de coarne |
---|---|---|
* 4 oua | * 250 g mascarpone | * 250 g coarne fara samburi |
* 4 linguri zahar tos | * 100 g smantana | * 2 lingurite agar-agar |
* 4 linguri faina | * 2-3 linguri de miere | * 3 linguri miere |
* 1 lingura extract de vanilie | * 1 lamaie | |
* 1 lingura cacao | * 1 lingurita agar-agar |
Mod de preparare
Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.
Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.
Faina, cacao se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.
Preparare crema de mascarpone si lamaie
Mascarpone se mixeaza cu smantana si mierea.
Agar-agarul se amesteca cu zeama de lamaie, putina apa si se divozla pe baie de aburi, apoi se adauga peste mascarpone continuand mixarea.
Se da crema la frigider pentru cel putin 30 minute.
Preparare jeleu de coarne
Se pun coarnele intr-o oala, se acopera cu apa si se oparesc la foc mic timp de 10 minute, apoi se trec printr-o sita , se indeparteaza samburii pana se obtine o pasta.
Se pune pasta obtinuta din nou la fiert pentru cateva minute, apoi se adauga agar- agarul si se mai lasa la fiert timp de 2 minute.
Se adauga mierea, se amesteca usor si se da la rece.
Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza.
Pe un platou se azeaza inelul tavii in care s-a copt blatul,se pune primul blat se adauga crema de mascarpone si lamaie,jeleul de coarne si se acopera cu al doilea blat.
Se da tortul la frigider pentru cel putin 4 ore.
Se decoreaza cu crema de mascarpone si lamaie se orneaza cu coarne.
Se portineaza si se serveste cu drag!
Nu exista o modalitate mai buna de a sarbatori toamna decat bucurandu-ne de o felie din tortul tau plin de soare si culori vibrante, o amintire minunata a zilelor de vara cu arome estivale de lamaie si coarne. .Fructele se coc spre sfârșitul verii si au o multitudine de vitamine ca vitamina A, B ai C si saruri minerale ca potasiul si calciul. Sunt superb colorate, au o forma perfecta si un gust acrisor ca un amestec de merișoare și vișine. Felicitari ca ai facut jeleu, aducand o nota de prospetime in prafuitele retete cu gem sau dulceata. Stratul dublu de crema ofera complexitate si delicatete tortului, crema usoara de mascarpone mergand de minune in combinatia cu jeleul, pentru iubitorii de dulce-acrisor fiind o nebunie. Raluca
ReplyDelete