September 25, 2014
Lasagna cu legume
Mi-a fost pofta de lasagna, asa ca mi-am luat cateva legume din gradina, si am facut cea mai buna lasagna, numai cu legume.
Lasagna cu legume se prepara foarte usor, iar gustul este divin.
Ingrediente
* foi de lasagna
* 4 vinete medii
* 3 rosii
* 2 ardei rosii
* 2 cepe
* 1 zucchini
* 1 morcov
* 1 ardei galben
* cimbru, busuioc, oregano
* 100 g cascaval afumat
* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 300 ml lapte
* nucusoara
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Legumele proaspat culese din gradina, se curata, se spala si se toaca marunt.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun legumele, condimentele si se calesc cateva minute pana devin usor moi, apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-o alta cratita se pune untul, se adauga faina, apoi se pune laptele, sare, nucusoara si se fierbe la foc mic pana obtinem un sos gros.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt se aseaza foile de lasagna, amestecul de legume, putin sos alb, si se continua alternativ pana se epuizeaza toate ingredientele.
Deasupra se pun cateva felii de vinete, rosii, se rade cascaval si se da tava la cuptorul incins la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Lasagna cu legume se serveste calda.
Etichete:
paste
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment