October 18, 2014

Hribi cu smantana

 

Va povesteam prin vara ca sunt norocoasa pentru ca imi aduce tata diverse ciuperci culese din padure, printre care si hribii.
Iar acum cand am musafiri de peste mari si tari, iar dorinta lor a fost sa manance cat mai multa mancare traditionala romaneasca am facut hribi cu smantana, o bunatate !!!

Ingrediente

* 600 g hribi
* 1 ceapa

* 100 g unt
* 2 linguri faina
* 300 g smantana
* 100 ml supa de legume
* sare, piper
* patrunjel verde


Mod de preparare


Hribii se curata, se spala in mai multe ape si se oparesc in apa cu putina sare.

Se scot la scurs intr-o strecuratoare, apoi se taie felii potrivite.


Intr-o cratita se topeste untul, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa pe foc pana se rumeneste usor.
Se adauga hribii, se lasa pe foc cateva minute, apoi se pune supa de legume, faina amestecata cu smantana, sarea, piperul si se lasa sa fiarba pana cand scade sosul.

Cand sunt gata se presoara deasupra patrunjel verde taiat marunt.
Hribii se servesc fierbinti musai cu mamaliga ! 

S-aveti pofta !










No comments:

Post a Comment