Eclerele se numara printre dulciurile preferate de oricine.
Umplute cu crema de vanilie, cu frisca sau cu crema de ciocolata si cafea cum le-am facut eu de aceasta data, sunt foarte delicioase si cu siguranta nu le poti rezista absolut deloc.
Ingrediente
Pentru choux-uri | Pentru crema de ciocolata si cafea |
---|---|
* 200 g faina | * 100 g ciocolata neagra |
* 460 ml apa | * 2 linguri cafea |
* 100 ml ulei | * 500 ml lapte |
* 6 oua | * 100 ml frisca lichida |
* un praf de sare | * 4 galbenusuri |
* 130 g zahar | |
* 40 g amidon de porumb |
Mod de preparare
Preparare choux-uri
Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza de pe foc si se toarna deodata toata faina amestecand energic.
Se lasa aluatul obtinut sa se raceasca cateva minute.
Se incorporeaza treptat ouale, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat.
La final obtinem un aluat ferm usor de modelat.
Cu ajutorul unui pos asezam aluatul fasii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 220 grade aproximativ de 20 - 25 minute.
Dupa ce s-au rumenit usor se lasa choux-urile sa se raceasca complet.
Preparare crema ciocolata si cafea
Se dizolva cafeaua in lapte, si se pune la foc mic sa se incalzeasca.
Intr-un alt bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul,pana cand se deschid la culoare, apoi se adauga amidonul continuand mixarea.
Se adauga laptele cald peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu ajutorul unui tel.
Se pune crema din nou pe foc mic si se amesteca mereu pana cand aceasta se ingroasa.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
Ciocolata se topeste pe baie de abur.
Frisca batuta cu un strop de zeama de lamaie se amesteca cu ciocolata topita, apoi se incorporeaza in crema de cafea amestecand usor.
Fiecare mini-ecler se taie cu un cutit si se umple cu crema de ciocolata si cafea, apoi se servesc cu pofta !!!
Cea mai buna prajiturica!
ReplyDeletePreferata tuturor !!! :)
ReplyDelete