Ziua de 16 octombrie a fost desemnata ziua internationala a painii si este sarbatorita in fiecare an, incepand din 2006 incoace, de bloggeri culinari din intreaga lume.
Cu aceasta ocazie m-am alaturat si eu acestui proiect si va prezint astazi o paine aromata cu dovleac, nuci si seminte .
Ingrediente
* 700 g faina tip 650
* 300 g faina integrala
* 200 g piure de dovleac
* 8 g drojdie uscata
* 150 g nuci tocate marunt
* 200 g amestec de seminte de in,susan,dovleac,mac,negrilica
* 350 ml apa calduta
* ulei de masline
* o lingurita sare
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina tip 650 cu faina integrala, drojdia uscata si sarea.
Se adauga piureul de dovleac si jumatatea de cantitate de nuca tocata si seminte.
Se adauga apa calduta si se incepe framantarea, in timpul framantarii se adauga uleiul de masline si se continua framantarea pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa la dospit intr-un loc cald si ferit de curent timp de o ora .
Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde o fasie de aluat, se presoara semintele ramase, se impatureste aluatul dand forma painii, si se transfera painea in baneton.
Se acopera banetonul cu un servet si se lasa pe masa de lucru timp de 25-30 minute.
Se rastoarna painea din baneton intr-o tava si se fac cateva incizii cu ajutorul unei lame.
Deasupra se presoara cateva nuci, seminte si se da painea in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de o ora.
Cand este gata se scoate din tava, se stopeste cu putina apa si se inveleste intr-un prosop curat.
Participantii la acest proiect sunt :
Daiana si Cosmin
Didi - Food Design
Simonacallas - Cofetar De Ocazie
Diana Duca
Pasiunile Mihaelei
Aura Carolina Popa
Alice - Tara Bucatelor
Dea’s Cakes
Dia-Daria
Iuliana Miu – Bucate aromate
Claudia – Lecturi aromate
Iuliana Florentina Avram – Retete fel de fel
Alexandra Butnari
Lacramioara
Cerasela Badr El-Din
Monica - Furnicuta Bucatar
Arata foarte frumos painea ta si cu siguranta este si foarte gustoasa. Pupici !
ReplyDeleteMultumesc Flory , a fost foarte buna ! Te pup!
Deletewow...deci painea ta arata super delicios. Mai ca mi vine sa musc din ea (chiar si virtual)
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteCred ca e tare buna cu dovleac si nuci. Te duce cu gandul la o prajitura :)
ReplyDeleteSi la toamna :) !
DeleteMinunata paine ai pregatit, felicitari! Cred ca si banetonul are un rol, mi-ar placea si mie sa am unul :)
ReplyDeleteMultumesc Simona, banetonul este foarte util, musai trebuie sa iti achizitionezi unul :) !
DeleteMiroase pana aici a dovleac, a paine calda... imi place mult cum arata si cred ca si gustul e pe masura :)
ReplyDeleteMultumesc Alexandra !
DeleteInteresanta combinatie! La urmatoarea paine iti fac o vizita.
ReplyDeleteSaptamana viitoare fac din nou, arunc una peste deal ! :)
DeleteYummy, please send me one loaf immediately. ;-) Thank you for participating in World Bread Day 2014!
ReplyDelete