October 3, 2014

Prajitura cu foi de miere




Dupa parerea mea prajiturile cu foi cred ca sunt cele mai delicioase dintre toate !
Asadar va prezint una dintre ele, prajitura cu foi de miere, care este de-a dreptul senzationala!


Ingrediente

Pentru foi Pentru crema de vanilie si lamaie
* 4 linguri miere de albina * 400 g zahar
* 2 oua * 5 linguri amidon
* 100 g unt * 1 l lapte
* 250 g zahar * 300 g unt
* 600 g faina * zeama de la o lamaie
* 1 lingurita bicarbonat de sodiu                             * 1 lingura extract de vanilie
* 1 lingura extract de vanilie
* coaja si zeama de lamaie

Mai folosim
* 300 g gem de coarne



Mod de preparare

Preparare foi 


Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul, mierea de albine si se continua mixarea pana cand se topeste intreaga cantitate de zahar.
Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, extractul de vanilie si coaja de lamaie.
La final se pune  faina amestecand  pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul obtinut se imparte  in trei parti egale .
Fiecare foaie pe aluat se coace pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit la 175 grade aproximativ 15- 20 minute.
Se desprind calde de pe tava si se lasa sa se raceasca.

Preparare crema
de vanilie si  lamaie

 Intr-o cratita se amesteca se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de lapte si se pune la fiert, la foc mic.

 Restul de lapte rece se amesteca cu amidonul.
Peste laptele cald se adauga treptat amestecul de amidon, amestecand mereu cu ajutorul unui tel pana se obtine o crema mai groasa.
Se trage de pe foc, se adauga zeama de lamaie si extractul de vanilie, apoi se lasa sa se raceasca complet.
Separat se mixeaza untul pana devine usor spumos, apoi se adauga peste crema rece si se mixeaza in continuare.

Asamblare si decorare  prajitura

Se tapeteava tava in care am copt  foile cu folie alimentara, se pune  prima foaie si peste ea punem jumatate din crema, se adauga a doua foaie, apoi se adauga gemul de coarne, si la final  cea de-a treia foaie deasupra.
Se acopera cu un strat subtire de crema, si se lasa la rece peste noapte.
A doua zi se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu pofta .

Gustul este divin si cu siguranta nu te poti opri la o singura portie !!!!
 












1 comment: