O supa crema rafinata, supa-crema de sparanghel alb este foarte sanatoasa, hranitoare si deosebit de gustoasa.
Daca nu stiati o singura portie de sparanghel pe zi (aproximativ 150 de grame) asigură aproape 70% din necesarul organismului de acid folic.
Ingrediente
* 400 g sparanghel alb proaspat
* 1 ceapa
* 1 telina mica
* 2 catei de usturoi
* 300 ml supa de pui
* 100 g smantana
* 2 linguri ulei
* sare
* piper
Mod de preparare
Se calesc pentru cateva minute in ulei incins ceapa tocata marunt, usturoiul si telina taiata felii.
Peste ele se adauga supa de pui, sare, piper si se fierbe cinci minute cu capac.
Intre timp se curata sparanghelul alb,
capatul lemnos al sparanghelului se indeparteaza, iar o varianta la indemana este sa tineti firul de sparanghel cu ambele maini si sa-l curbati pana se rupe singur de unde incepe partea lemnoasa, apoi se taie bucati si se adauga in oala continuand fierberea aproximativ zece minute.
Cu ajutorul unui blender manual se paseaza legumele fierte obtinand o crema fina.
Se adauga smantana si se mai lasa pe foc cateva minute.
Supa crema de sparanghel alb se serveste fierbinte.
S-aveti pofta !
Sparanghel alb nu am consumat niciodată, dar pe cel verde îl ador!
ReplyDelete