November 23, 2014
Alba ca zapada
Alba ca zapada este una din preferatele copilariei mele, care nu lipsea niciodata de pe masa de Craciun, si pentru ca sarbatorile sunt pe aproape am refacut-o zilele acestea si eu.
Ingrediente
Pentru foi
* 2 oua
* 10 linguri de zahar
* 10 linguri de ulei
* 10 linguri de lapte
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie
* faina cat cuprinde (cca 500 g)
Pentru crema
* 1 l lapte
* 6 linguri de zahar
* 8 linguri de faina
* 200 g unt
* coaja rasa de la o lamaie
* 1 lingurita extract de vanilie
* zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare
Preparare foi
Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul.
Se adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet .
Se adauga treptat faina si se amesteca cu o spatula pana cand aluatul devine vartos,apoi se framanta cu mana pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coace fiecare foaie pe aluat pe dosul tavii aproximativ 10 minute.
Preparare crema
Se amesteca faina cu zaharul,coaja de lamaie si se dilueaza cu laptele amestecand bine cu ajutorul unui tel .
Se pune la fiert la foc mic amestecand mereu.
Cand amestecul se ingroasa, se retrage vasul de pe foc, se adauga extactul de vanilie si zeama de lamaie.
Se lasa cateva minute sa se raceasca,apoi se mixeaza adaugand cate putin din cantitatea de unt.
Asamblarea prajiturii se face dupa ce crema s-a racit complet, alternand foaia cu un strat de crema.
Prajitura se lasa la rece pana a doua zi .
Deasupra se pudreaza cu zahar amestecat cu nuca de cocos si se portioneaza .
Se serveste cu drag!
Etichete:
Prajituri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment