November 18, 2014

Focaccia cu ghebe, galbiori si cimbru

 




Ingrediente

 Pentru aluat
* 2 cani de faina

* 2 linguri ulei de masline
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 cana apa calduta

* sare
 
 In plus
* ghebe foarte mici
* galbiori mici
* cimbru verde
* ulei de masline
  


Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron faina cu sarea si drojdia uscata. 

Se adauga apa calduta si uleiul, se framanta  pana cand obtinem un aluat moale si lipicios.
Se lasa aluatul acoperit cu o folie alimetara la dospit in jur de 20- 25 de  minute.
Se intind bucati din aluat, se transfera apoi  intr-o tava ,se stropes cu ulei de masline, iar deasupra se pun  ghebele, galbiorii si cimbrul .



Se da tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute, pana cand focaccia  se rumeneste usor iar coaja devine usor crocanta.




No comments:

Post a Comment