December 16, 2014

Carnarti de casa



De Craciun nu lipsesc niciodata de pe masa preparatele traditionale in special carnatii de casa.

Ingrediente
* 1,5 kg carne de porc
* 650 g carne de vita
* 300 g slanina
* 1 capatana de usturoi
* 2 linguri de sare
* 2 linguri piper macinat
* 1 lingura cimbru uscat
* 1 lingura boia de ardei
*  mate pentru umplut


Mod de preparare
Carnea  de porc, vita si slanina se toaca.
Se strivesc cateii de usturoi si se pun peste carnea tocata impreuna cu sarea.
Se amesteca bine cu mainile si apoi se lasa cam 15 minute.
Se adauga boiaua si piperul si se mai framanta pana la omogenizare.
Intestinele de la porc se rad bine cu dosul lamei cutitului pana se elimina tot continutul, se spala cu apa fierbinte,apoi se pun in apa calduta cu zeama de lamaie, bicarbonat si putin otet .
Fiecare intestin se umple cu amestecul de carne si se rasucesc cand avem cam 10-20 cm, in functie de lungimea pe care o doriti pentru carnati.
Carnatii se pot cosuma asa proaspeti prajiti sau se pot pune la afumat.





No comments:

Post a Comment