Ingrediente
* 150 ml apa
* 350 g zahar
* 100 g unt topit si racit
* 250 g lapte praf
* 50 g cacao
* esenta rom
* nuci prajite
Mod de preparare
Se amesteca laptele praf cu cacao si se trec prin sita de doua ori .
Se pune apa la fiert cu zaharul si se amesteca pana se dizolva intreaga cantitate de zahar.
Cand incepe sa fiarba siropul, va face o spuma alba, din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata.
Se adauga treptat laptele praf amestecand cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
Se adauga untul topit si racit, esenta de rom si se amesteca bine.
Se pregateste o tava care se unge cu putin unt, si se presoara pe fundul tavii nucile prajite si tocate, se adauga amestecul de mai sus, adaugand iarasi cateva nuci .
Se da tava la frigider aproximativ 2 - 3 ore .
Foarte bine facuta !
ReplyDeleteImi place !