December 28, 2014

Covrigei de casa


Covrigeii de casa  cu chimen si branza de oi nu trebuie sa va lipseasca de pe masa in seara de Revelion.
Sunt atat de buni incat va asigur eu ca nu rezista prea mult in platou ! 


Ingrediente

* 200 g unt
* 300 g branza de oi 
* 150 ml lapte
* 25 g drojdie
* 2 oua 
* sare
* chimen
* faina cat cuprinde


Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu ouale, sarea, drojdia inmuiata in putin lapte caldut, chimenul pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga branza de oi si se continua mixarea.
La sfarsit se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se inveleste aluatul intr-o folie alimentara si se da la rece pentru cel putin 4 ore.
Pe masa infainata se intinde o foaie din aluat si se decupeaza covrigeii.



Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, se presoara deasupra  putin chimen si se dau la cuptorul preincalzit la 185 grade timp de 15-20 minute.
Sunt nemaipomeniti de buni !!!





No comments:

Post a Comment