December 20, 2014
Mini cheesecakes cu kaki
Cumparasem cu ceva timp in urma cateva fructe kaki, si cum sunt ocupata cu alte treburi le-am uitat prin frigider, iar cand le-am vazut am zis sa fac ceva rapid si gustos din ele astfel am facut aceste mini cheesecakes cu kaki .
Daca nu ati incercat pana acum fructele kaki sa stiti ca sunt foarte gustoase si sanatoase, sunt bogate in vitamine(A,B,C) si minerale necesare organismului, precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc.
Ingrediente
Pentru blat
* 100 g biscuiti
* 1 lingura cacao
* 1 lingura miere
* 1 lingura ulei de cocos
Pentru crema
* fructe kaki
* 1 lingura miere
* 100 g mascarpone
* 1 lingura agar-agar
* suc de la o portocala
Mod de preparare
Preparare blat
Intr-un robot se proceseaza biscuitii, se adauga cacaoa, mierea, iar la final uleiul de cocos.
Amestecul obtinut se pune in inele de mini torturi niveland bine pentru a obtine un blat cat mai uniform.
Se da la rece pentru cateva minute.
Preparare crema
Fructele kaki spalate se taie bucati potrivite,apoi se maruntesc intr-un blender.
Se adauga mascarpone, mierea si se continua procesarea pana se obtine o pasta fina.
Sucul de la o portocala se amesteca cu agar- agarul si se pune pe foc timp de 2 minute, apoi se adauga peste crema fina de kaki.
Se toarna crema obtinuta peste blatul de biscuiti si se da la rece cateva ore.
Etichete:
cheesecake
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Minunat arata, felicitari!
ReplyDeleteMultumesc!!!
Deletecum e facut decorul? arata impecabil!
ReplyDeleteMultumesc, decorul este din ciocolata .
ReplyDelete