Va povesteam ca la mine in casa miroase de ceva timp numai a scortisoara, portocale si diverse mirodenii.
Astazi va propun o prajitura cu portocale, dovleac si nuci foarte aromata si parfumata.
Ingrediente
* 200 g unt
* 200 ml lapte
* 250 g zahar
* 250 g faina
* 150 g piure de dovleac
* 100 g nuci
* 1 portocala
* 50 g cacao
* 4 oua
* 1 plic praf de copt
* 1 plic de zahar vanilat cu scortisoara
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune untul taiat cubulete impreuna cu zaharul,cacaoa,laptele si se pune sa fiarba la foc mic amestecand mereu.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia se lasa sa se raceasca, apoi se adauga treptat ouale .
Piureul de dovleac se amesteca cu nucile macinate,coaja de portocala ,zaharul vanilat cu scortisoara si se adauga peste compozitia de mai sus amestecand usor.
La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Prajitura rece se decoreaza cu ciocolata .
Se portioneaza si se serveste cu drag!
No comments:
Post a Comment