December 9, 2014

Tort cu crema de portocale si ciocolata

 

Pentru iubitorii de portocale si de ciocolata va  propun acest tort delicios cu crema de portocale si ciocolata.

Ingrediente

Pentru blat
* 4 oua
* 4 linguri zahar tos
* 4 linguri faina
* 1 lingura extract de vanilie
* 100 g ciocolata neagra 


Pentru crema de portocale

* 600 ml lapte
* 200 g unt
* 150 ml suc de portocale
* 180 g zahar 

* 3 galbenusuri 
* 3 linguri amidon
* coaja de portocala

Mod de preparare

Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.
Se adauga ciocolata topita, iar la sfarsit faina amestecand cu ajutorul unei spatule.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata  si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema de portocale
Amidonul se amesteca cu 100 g de zahar si coaja de portocale.
Se adauga 100 ml lapte rece si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel.
Restul de lapte se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si lapte amestecand mereu.
Se adauga sucul de portocale si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se retrage de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul ramas si se pun pe baie de aburi lasand pana se formeaza o crema omogena, apoi se lasa cateva minute sa se raceasca .
Se amesteca galbenusurile cu amestecul de portocala,iar la final se incorporeaza untul .
Se da crema de portocale la rece pentru cel putin o ora.

Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza.
Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de portocala si al doilea blat.
Se imbraca tot cu crema de portocala si se decoreaza cu trandafiri de ciocolata plastica.




No comments:

Post a Comment