January 19, 2015
Chifle cu secara si amaranth
Imi place sa testez ingrediente si combinatii noi, si cum am descoperit amaranth-ul m-am gandit sa fac niste chifle cu secara si amaranth,care sunt foarte sanatoase,iar gustul nici nu se compara vreodata cu cele din comert.
Originar din Peru, amaranth-ul are un continut ridicat de proteine (o cana de amaranth crud contine 28 g proteine), un aminoacid esential pentru digestive, dar si globulina si albumina, care sunt usor digerabile si asimilabile de catre organism.
Are un continut ridicat de calciu, de fier si fibre si un continut de carbohidrati mai mic.
Amaranthul este o sursa buna de acizi grasi polinesaturati si contine vitamina E in cantitati similare cu cele din uleiul de masline.
Ingrediente
* 300 g faina integrala de grau
* 300 g faina de secara
* 100 g amaranth
* 400 ml apa calduta
* 15 g drojdie proaspata
* 1 lingurita sare
* 30 g seminte de in
* 10 g seminte de negrilica
Mod de preparare
Intr-un bol se cerne faina integrala de grau si faina de secara, apoi se adauga amaranth-ul, sarea si se amesteca bine toate ingredientele.
Acesta este amaranth-ul :
Se adauga drojdia lichefiata, apa si se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa sa dospeasca aproximativ o ora.
Pe masa de lucru infainta se imparte aluatul in bucati egale, apoi se impleteste fiecare chifla in parte.
Se pun chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu putina apa iar deasupra se presoara semintele de in si negrilica.
Se preincalzeste cuptorul la 220 grade,iar in partea inferioara se pune un vas cu apa fierbinte.
Se da tava in cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate vasul cu apa si se lasa din nou la copt inca 5-7 minute.
Etichete:
paine
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
arata grozav si pozele si painicile
ReplyDeleteMultumesc frumos Didi !!! :)
DeleteBuna! Am niste amarnth ratacit prin camara si painicile astea ma ispitesc rau! ;) arata grozav!!
ReplyDeleteSunt, insa, curioasa: amaranth ul nu ramane prea tare in ele?
Multumesc!