Pentru cei care adora ciupercile,precum le ador eu, va recomand cu drag acest pate de ciuperci de padure care este extraordinar de delicios si sanatos.
Ingrediente
* 500 g ciuperci de padure
* 80 g unt
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 50 ml vin alb
* sare de mare
* 1 foaie de dafin
* piper mozaic
* cimbru proaspat
Mod de preparare
Ciupercile de padure se curata, se spala, apoi se fierb in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert se pun intr-o strecuratoare si se lasa pana cand toata zeama s-a scurs.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, si se lasa sa se rumeneasca putin.
Se adauga ciupercile taiate feii, sarea, piperul, cimbrul , foaia de dafin , se acopera cu vinul alb si se lasa pe foc cateva minute .
Ciupercile se paseaza cu ajutorul unui blender adaugand treptat untul topit.
Pateul de ciuperci se serveste pe paine prajita .
S-aveti pofta !
No comments:
Post a Comment