January 11, 2015

Pate de ciuperci


Pentru cei care adora ciupercile,precum le ador eu, va recomand cu drag acest pate de ciuperci de padure care este extraordinar de delicios si sanatos.

Ingrediente

* 500 g ciuperci de padure
* 80 g unt 
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 50 ml vin alb
* sare de mare
* 1 foaie de dafin
* piper mozaic
* cimbru proaspat


Mod de preparare 

Ciupercile de padure  se curata, se spala, apoi  se fierb in apa cu putina sare.


Dupa ce au fiert se pun  intr-o strecuratoare si se lasa pana cand toata zeama s-a scurs.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, si se lasa sa se rumeneasca putin.
Se adauga ciupercile taiate feii, sarea, piperul, cimbrul , foaia de dafin , se acopera cu vinul alb si se lasa pe foc cateva minute .
Ciupercile se paseaza cu ajutorul unui blender adaugand treptat untul topit.
Pateul de ciuperci se serveste pe paine prajita .
S-aveti pofta !



No comments:

Post a Comment