January 12, 2015

Rulada de curcan umpluta cu ciuperci si rosii alaturi de piure de naut si telina

  

Mie personal imi plac foarte mult ruladele cu diferite compozitii, astfel va  propun o rulada de curcan umpluta cu ciuperci si rosii servita alaturi de un  piure de naut si telina, o rulada plina de arome, satioasa si foarte delicioasa .
Pentru ca cei de la Sun Food aniverseaza 8 ani de cand ne incanta cu cele mai delicioase si sanatoase conserve #8aniSunFood, am hotarat sa prepar aceasta rulada numai cu produsele Sun Food.
Particip cu aceasta  reteta la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, organizat de  Laura Adamache Retete Culinare si SunFood Fructe si Legume.

Ingrediente


Pentru rulada de curcan Piure de naut si telina
* 800 g piept de curcan dezosat * 1 telina mica
* 280 g ciuperci Sun Food * 400 g naut Sun Food
* 400 g rosii Sun Food * 1 lingurita seminte de negrilica
* 2 foi nori * ulei de masline
* 1 telina mica * sare de mare
* 50 g leurda * piper
* 3 linguri seminte de negrilica                         
* ulei de masline
* sare de mare
* piper



Mod de preparare


Preparare rulada de curcan cu ciuperci si rosii
Pentru inceput se scurg ciupercile de zeama in care au stat si se trec printr-un jet de apa rece.
Intr-o tigaie se incige putin ulei de masline, se adauga ciupercile Sun Food, cateva seminte de negrilica si leurda tocata marunt (eu am folosit leurda congelata), apoi se lasa pe foc cateva minute pana devin usor rumene.




Se lasa ciupericile sa se raceasca.
In aceeasi tigaie se incinge din nou putin ulei,se adauga rosiile si telina taiate cubulete mici,cateva seminte de negrilica si se lasa pe foc pana cand se obtine o pasta omogena.




Se lasa compozitia de rosii si telina sa se raceasca.
Pieptul de curcan spalat si sters cu un servet de bucatarie absorbant se subtiaza batandu-l intre doua foi alimentare, apoi se condimeneaza cu sare si piper.

Cele doua compozitii  :



Pieptul de curcan se pune pe o folie ( eu am folosit acea folie care se foloseste pentru a prepara puiul la cuptor, termorezistenta, pe care am taiat-o), apoi se adauga foaia nori care se umezeste cu putina apa, un strat din compozitia de rosii si telina si un alt strat din compozitia de ciuperci .



Rulada obtinuta se unge cu un amestec de leurda, ulei de masline, cateva seminte de negrilica, apoi se leaga bine la capete folia termorezistenta.
Se pune intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 30-35 minute, timp in care se intoarce pe o parte pe alta. 



Preparare piure de naut si telina
Telina curatata si taiata bucati potrivite, se fierbe in apa cu putina sare.
Se transfera intr-un bol, se adauga nautul Sun Food (care este extraordinar de delicios ), se adauga putin ulei de masline, seminte de negrilica, sare de mare, piper si se paseaza cu ajutorul unui bledner manual.



Rulada de curcan umpluta cu ciuperci si rosii se serveste alaturi de piureul de naut si telina.
S-aveti pofta !









4 comments: