Pentru astazi va las o reteta care imi aminteste mereu de copilarie, coltunasi cu branza sarata .
De regula coltunasii se prepara cu branza sarata sau dulce, dar se mai pot face cu umplutura de cartofi, varza murata, ciuperci, visine etc.
Ingrediente
Pentru aluat
* 500 g faina
* 2 oua
* apa
* sare
Pentru umplutura
* 250 g branza de oi
* 2 oua
* 100 g zahar
* coaja de lamaie
* extract de vanilie
Mod de preparare
Preparare aluat
Se pune faina intr-un castron, se adauga ouale, un praf de sare si apa calduta.
Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, daca aluatul este prea tare mai este nevoie se adauga putina apa, iar daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.
Aluatul obtinut se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini.
Preparare umplutura
Intr-un vas se amesteca foarte bine branza de oi, cu ouale, zaharul, putina coaja de lamaie si extracul de vanilie.
Preparare coltunasi
Pe masa infainata se intinde o foaie de aluat si se taie patratele.
In mijloc se pune cate o lingura de umplutura,
iar marginile se lipesc, obtinand o forma de triunghiuri.
Coltunasii obtinuti se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.
Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.
Coltunasii cu branza sarata se servesc fierbinti !
S-aveti pofta !
Reteta de coltunasi mai gasiti si pe blogul Danei .
Arată delicios, ca să nu mai pomenesc de gustul lor!
ReplyDelete