February 17, 2015
Frittata cu legume si oua de prepelita
Frittata este omleta din bucataria italiana imbogatita cu legume, ierburi aromatice, branzeturi si poate fi savurata atat la micul dejun cat si la pranz.
Se poate gati pe aragaz, dar si la cuptor, eu am ales de aceasta data varianta la cuptor.
Ingrediente
* 150 g broccoli
* 150 g porumb
* 150 g mazare
* 100 g branza de oi
* 100 g cascaval afumat ras
* 30 g parmezan ras
* 1 ardei kapia
* 1 ceapa rosie
* 20 oua de prepelita
* oregano
* cimbru
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Intr-un bol se bat 16 oua de prepelita, se adauga branza de oi, se amesteca pana ce se omogenizeaza intreaga compozitie, apoi se incorporeaza si cascavalul ras.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se soteaza legumele aproximativ 2- 3 minute.
Se adauga oregano, cimbru, sare de mare si piper.
Legumele sotate se pun intr-o tava termorezistenta sau de silicon, iar peste ele se adauga amestecul de branza si ou.
Deasupra se presoara parmazanul ras, ouale de prepelita ramase si se da la cuptor pana ce suprafata frittatei se rumeneste frumos.
Se poate servi calda dar si rece.
Si o feliuta, fierbinte ca nu mai aveam rabdare :) .
Etichete:
lactovegetariene
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Excelenta combinatia de legume cu ouale de prepelita! Super sanatos preparatul.
ReplyDelete