February 12, 2015

Panna cotta cu litchi si mango


Panna cotta este un desert italienesc aspectuos si foarte delicios!
Exista mai multe tipuri de panna cotta, eu am ales de aceasta data o reteta de panna cotta cu litchi si mango, plina de parfum si savoare.

Ingrediente

* 200 g litchi
* 1 mango 
* 400 ml smantana pentru frisca
* 50 ml lapte
* 120 g zahar 
* 2 lingurite agar-agar
* scortisoara, anason, cardamom
* 1 plic zahar vanilat



Mod de preparare

Se curata fructele litchi de coaja si li se indeparteaza samburii.


Se fierb impreuna cu zaharul, scortisoara, anasonul, cardamomul obtinand un compot concentrat.
Se paseaza totul cu ajutorul unui blender obtinand un piure fin de litchi, peste care  se adauga o lingurita de agar agar si se tranfera din nou pe foc pentru 1-2 minute.
Mango se curata se coaja si se paseaza cu ajutorul unui blender obtinand un piure.
Se amesteca piureul de mango cu o lingurita de agar-agar, putina apa si se pune sa fiarba la foc mic pentru 1-2 minute.
 Intr-un vas se pune smantana pentru frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat si se pune pe foc amestecand mereu pana cand se apropie de punctul de fierbere.
Se imparte amestecul de frisca in doua parti egale, o parte se adauga peste piureul de litchi si cealalata parte peste piureul de mango, amestecand foarte bine pana la omogenizare.
In forme individuale se pune un strat de litchi, se lasa putin sa se raceasca, se adauga un alt strat de mango, apoi un strat de lichii transferand formele la rece pentru 3-4 ore.
Panna cotta se serveste intotdeauna rece.





1 comment: