February 20, 2015

Prajitura cu ananas



Imi plac foarte mult prajiturile racoritoare, iar prajitura cu ananas este una dintre ele.
Personal ador conservele sanatoase de la Sun Food, si n-am ezitat nici de aceasta data sa le folosesc.

Ingrediente

 
Pentru blat
* 4 oua
* 4 linguri de zahar
* 4 linguri de faina
* 1 lingura cacao
* 1 lingura extract de vanilie

Pentru crema de ananas

* 1 cutie ananas Sun Food
* 100 g gem de piersici
* 200 ml smantana pentru frisca
* 2 lingurite agar-agar   
* 1 zahar vanilat

Pentru jeleu de ananas
* 200 g ananas
* 50 g zahar
* 1 lingurita agar-agar


Mod de preparare


Preparare blat


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat.
Se adauga galbenusurile, extractul de vanilie si se continua mixarea.
La sfarsit se incorporeaza faina, cacao, amestecand cu ajutorul unei spatule.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata  si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema de ananas

Intr-un blender se adauga ananasul din compot, fara sirop si se paseaza.
Se adauga peste ananasul pasat gemul de piersici si se amesteca bine.
Siropul de la ananas se amesteca cu agar- agarul si se pune la fiert la foc mic timp de 2 minute.
Smantana pentru frisca se mixeaza spuma tare cu zaharul vanilat, apoi se amesteca cu ananasul si gemul de piersici.
La sfarsit se adauga agar-agarul, amestecand pana ce se omogenizeaza bine compozitia.

Preparare jeleu de ananas


Ananasul cu tot cu siropul din conserva se transfera intr-un blender si se paseaza obtinand o pasta fina.
Se transfera intr-un vas, se adauga zaharul si se pune pe foc mic.
Se adauga agar-agarul si se lasa sa fiarba timp de 2 minute.

Asamblare si decorare prajitura cu ananas

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale.
Se transfera primul strat de blat in tava in care s-a copt blatul, se insiropeaza, se adauga un strat de crema de ananas, iar la sfarsit ultimul strat de blat.
Deasupra se intinde uniform jeleul de ananas si se da prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.
Se scoate de la rece, se portioneaza si se serveste !




 


1 comment:

  1. Interesata de un parteneriat prin intermediul unui schimb de link cu al meu blog?
    O seara min[unata sa ai :)

    ReplyDelete