A aparut de ceva vreme rubarba, si cum imi place foarte mult am incercat o combinatie noua pentru mine si astfel am combinat-o cu branza de vaci si pere rosii obtinand o prajitura fina, aromata si deosebit de gustoasa !!!
Ingrediente
* 300 g rubarba
* 2 pere rosii
* 250 g branza de vaci
* 300 g zahar tos
* 1 zahar vanilat
* 200 g smantana
* 100 g unt
* 50 g faina
* 4 oua
* coaja de lamaie si portocala
* 1 lingurita agar - agar
* 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat.
Intr-un alt bol se amesteca branza de vaci cu smantana, untul topit si racit, coaja de lamaie, portocala si pastaia de vanilie.
Peste amestecul de branza se adauga oale mixate omogenizand bine compozitia.
Se toarna compozitia intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 45- 50 minute.
Aceasta este tava :
Intre timp se curata tijele de rubarba, perele si se taie bucati potrivite.
Se adauga rubarba si perele intr-un vas se pune zaharul putina apa cat sa se acopere si se lasa sa dea un clocot.
Se adauga agar agarul si se lasa sa fiarba doua minute.
Se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se adauga amestecul de rubarba si pere rosii.
Se portioneaza si se serveste cu drag!
Foarte bine arata!
ReplyDeleteMultumesc Maria !
DeleteArată foarte exotic, aș face-o pentru we, dar mă nedumerește total forma tăvii. :O Poți să ne arati un portret al ei, pls? Thx!
ReplyDeleteArcadia, scuze ca raspund asa tarziu, am atasat acum o poza cu tava !
DeleteO bunatate de prajitura! Iar forma este foarte faina!
ReplyDeleteMultumesc Simona !
Delete