Mai aveam o ultima cutie de afine in congelator si cum timpul nu prea imi permite retete mai sofisticate m-am gandit sa fac rapid un cheesecake raw cu afine si lavanda .
Mie personal imi plac dulciurile raw, in special ca sunt foarte sanatoase, dar se fac si intr-un timp foarte scurt.
Lavanda pe care am folosit-o este lavanda culinara, speciala pentru gatit, eu o cumpar deobicei de aici .
Ingrediente
Pentru blat
* 150 g migdale
* 50 g nuca cocos
* 50 g curmale
* 3 linguri sirop de agave
* 3 linguri ulei de cocos
* 1 lingurita cacao alcalizata
Pentru crema raw de afine si lavanda
* 400 g afine
* 1 lingura lavanda culinara
* 350 g caju hidratat
* 70 g unt de cocos
* 2-3 linguri sirop de agave
Mod de preparare
Preparare blat
Intr-un robot se macina migdalele, se adauga nuca de cocos si curmalele taiate marunt.
Se adauga uleiul de cocos, siropul de agave, sarea si se continua procesarea.
Amestecul obtinut se intinde uniform intr-o tava rotunda detasabila si se da la rece.
Preparare crema raw de afine si lavanda
In robotul de bucatarie se proceseaza afinele (eu am folosit afine congelate),lavanda culinara, caju-ul hidratat, apoi se adauga untul de cocos si siropul de agave continuand mixarea.
Crema de afine si lavanda obtinuta se adauga in tava peste blat si se lasa la rece pentru cateva ore.
Se scoate cu cateva minute inainte de servire , se portioneaza si se serveste cu drag!
Ce bine arata! Cred ca a fost delicios cheesecake-ul!
ReplyDelete