Pe caldurile acestea o inghetata este mereu binevenita.
Si cum prefer sa am mereu in casa vara inghetata, dupa ce am facut dulceata de trandafiri am zis sa incerc si ingheatata de trandafiri, care a fost senzationala.
Ingrediente
* 300 ml lapte
* 100 ml frisca lichida
* 3 galbenusuri
* 3 linguri miere
* 70 g dulceata de trandafiri
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu mierea si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.
Laptele se amesteca intr-o oala cu frisca lichida, apoi se pune pe foc moderat si se incalzeste pana ce incepe sa fiarba.
Se adauga galbenusurile frecate cu miere si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga dulceata de trandafiri omogenizand bine compozitia.
Se transfera amestecul obtinut in forme de silicon cu model de trandafir si se da la congelator pentru cel putin 3 ore.
Se scoate inghetata din formele de silicion si se serveste!
No comments:
Post a Comment