July 17, 2015

Dulceata de dude


 

Pe langa dulceata de nuci, cirese amare si cea de trandafiri am adaugat mai nou in lista preferintelor mele si dulceata de dude (agude).
Pentru ca dudele sunt foarte dulci eu am adaugat mai putin zahar decat pun in general la dulceturile din celelate fructe, iar gustul a fost senzational.

Ingrediente

* 1 kg dude negre
* 350 g zahar
* 200 ml apa
* zeama de la o lamaie



Mod de preparare

Dudele proaspat culese, se curata de codite ajutandu-ne de o foarfeca, se spala si se pun la scurs.



Se pune la fiert apa si zaharul, se lasa sa clocoteasca de cateva ori, apoi se adauga dudele, se da focul la mic si se lasa sa fiarba amestecand usor.
Se verifica daca dulceata este gata punand pe o farfurie cateva picaturi de dulceata, se si se lasa sa se raceasca si vedem daca curge.
Daca este foarte fluida se mai lasa cateva minute la fiert, iar daca nu curge  se adauga zeama de lamaie, se lasasa mai dea un clocot si apoi se stinge focul.
Se transfera dulceata de dude in borcane uscate si sterilizate, se lasa peste noapte invelite  in paturi, apoi se depoziteaza in camara.





No comments:

Post a Comment