Mi-a fost pofta de chiftele in sos de rosii si cum apucasem sa fac pasta de rosii galbene am facut si cateva chiftele de pui in sos.
Ingrediente
Pentru chiftele
* 500 g piept de pui tocat
* 1 ceapa
* 2 morcovi
* 2 cartofi
* 2 catei de usturoi
* 2 oua
* cimbru verde
* patrunjel verde
* sare de mare
* piper
Pentru sosul de rosii galbene
* 500 g rosii cherry galbene
* 1 ceapa mica
* 1 catel de usturoi
* 1 lingurita amidon
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Preparare chiftele
Intr-un bol se adauga carnea tocata de pui si legumele spalate, curatate si date prin razatoarea mica.
Se pun ouale, se condimenteaza si se amesteca bine toate ingredientele.
Se formeaza chiftelute rotunde care se pun intr- tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 30 - 35 minute.
Preparare sos de cherry galbene
Intr-o oala cu apa clocotita se adauga rosiile cherry se lasa cateva minute , apoii se scot si se indeparteaza coaja.
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in putin ulei de masline.
Rosiile pasate cu ajutorul unui blender se adauga in tigaie si se lasa sa dea un clocot.
Se adauga amidonul, sare si piperul si se lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa usor.
Peste sosul de rosii galbene se adauga chiftelele si se mai lasa cateva minute.
Chiftele de pui in sos de rosii galbene se servesc calde.
No comments:
Post a Comment