Am facut pana acum bezele, macarons insa nu am reusit sa fac niciodata pavlova.
Si cum mi-au ramas cateva albusuri m-am pus pe treaba si am facut pentru prima data pavlova.
Pavlova fiind un desert foarte dulce din blat de bezea foarte crocant la exterior si usor gumat in interior m-am gandit ca s-ar potrivi foarte bine cu o crema de afine si mure.
Ingrediente
Pentru bezea
* 4 albusuri
* 190 g zahar
* 1 praf de sare
* 1 lingurita otet
Pentru crema de afine si mure
* 250 g afine
* 250 g mure
* 100 g zahar
* 100 ml smantana
* 100 g mascarpone
Mod de preparare
Preparare bezea
Albusurile, la temperatura camerei le mixam la viteza mica impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase.
Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza de fiecare data pana cand se dizolva complet.
Se adauga otetul si se continua mixarea obtinand o spuma foarte tare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se traseaza doua cercuri, apoi se imparte compozitia de bezea.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 120 grade timp de 1-1,5 h.
Dupa ce s-a copt bezeaua se lasa sa se raceasca.
Preparare crema de afine si mure
Intr-o cratita se pun afinele, murele se amesteca cu zaharul apoi se pun sa fiarba pe foc mic.
In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc maxim 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu un zahar vanilat, apoi se da la rece.
Mascarpone se mixeaza si se amesteca cu frisca, apoi se incorporeaza afinele si murele,lasanad cateva pentru decor.
Asamblare si decorare Pavlova cu afine si mure
Pe un platou se pune prima foaie de bezea, se adauga crema de afine si mure, al doilea strat de bezea, alt strat de crema si fructele ramase.
Se portioneaza si se serveste cu drag!!!
Mie mi-a palcut foarte mult.....si nu doar mie :) !
Pavlova este un dulce deosebit. A iesit minunat, culori superbe!
ReplyDeleteArata grozav!
ReplyDelete