October 31, 2015

Food Saver -Vidare si Stop risipei alimentareImi plac foarte mult ciupercile, iar toamna cand apar ghebele prefer sa le conserv pentru iarna. 
De aceasta data pentru depozitarea lor am folosit aparatul de vidat alimente Food Saver, pe care l-am primit spre testare .Cu aparatul de vidat Food Saver poti pastra prospetimea alimentelor de 5 ori mai bine decat prin metodele traditionale.
 Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor ce vor fi depozitate fie in frigider sau in congelator. 
Ghebele proaspat culese, se curata si se spala. Intr-o cratita se pune apa cu putina sare la fiert si se oparesc ghebele pentru cateva minute. Se scot ghebele intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitatile noastre. 
Se pregatesc pungile in marimile dorite,se pun ghebele in punga si se introduce punga de vidare in fanta, iar aparatul ajusteaza setarile, videaza si sigileaza automat. Pungile se depoziteaza in congelator si pot fi pastrate chiar si 2-3 ani. 

Tot cu ajutorul aparatului de vidat FodSaver am conservat pentru iarna bame, vinete, si cateva rosii cherry.
Populare in bucataria egipteana, araba si indiana, bamele sunt cultivate la scara redusa in Romania, in zonele sudice. Bamele pot fi cultivate in orice gradina, la loc insorit, fara a necesita o ingrijire speciala. Bamele au numeroase beneficii pentru sanatate, sunt bogate in caroten, complexul de vitamine B si vitamina C, utile in afectiuni respiratorii (laringite, traheite, bronsite, tuse). De obicei bamele nu se pastreaza bine, rezista doar cateva zile la frigider dupa care se inmoaie, insa cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver acestea pot fi pastrate cu lejeritate o perioada foarte indelungata. Bamele se pun in pungi avand orice marime doriti, rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitatile dumneavoastra, se introduce punga in marginea aparatului de vidat, se fixeaza capacul si doar prin apasarea unui buton aparatul videaza si sigileaza bamele automat, rapid si igienic. Apoi se pot depozita fie in frigider sau congelator. Cu ajutorul aparatului de vidat putem conserva si vinete, prin vidarea lor acestea nu mai elimina in congelator mirosul de ars pe care il obtin in timpul coacerii. 
Vinetele se coc, se curata si se lasa sa se scurga intr-un bol. Se transfera vinetele in pungi, in functie de cantitatea dorita si se videaza la aparatul de vidat Food Saver.


Cherry conservate cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver .Mai multe detalii gasiti  pe site-ul FoodSaver Romania .
No comments:

Post a Comment