Va propun o reteta de salata asortata de toamna, pe cat de simpla, pe atat de buna. O fac in fiecare an, iar din toamna aceasta am gasit si o metoda foarte buna de pastrare a prospetimii salatei. M-a ajutat aparatul de vidat de la FooodSaver si accesoriile sale, caserolele de vidare.
Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver se poate pastra prospetimea alimentelor de 5 ori mai bine decat prin metodele traditionale.
Ingrediente
* 1 varza rosie mica
* 1 varza alba mica
* 1 telina
* 1 sfecla rosie
* 3 morcovi
* ulei de masline
* otet balsamic
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Legumele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun toate intr-un bol, apoi se adauga uleiul de masline, otetul balsamic, sare de mare si piper dupa gust si se amesteca bine.
Se poate servi alaturi de fripturi,gratare, sau se poate pune in casterole pentru a se pastra pentru iarna.
Astfel, se va pastra pentru mult timp ca si cum abia am fi preparat-o.
Procesul de vidare va elimina aerul si va prelungi perioada de prospetime a alimentelor ce vor fi depozitate fie in frigider sau in congelator. A fost simplu. Am introdus furtunul de vidare in portul
aparatului de vidare, l-am conectat la caserole si am vidat continutul.
Cu ajutorul casterolelor ale aparatului de vidat poti sa pastrezi mai mult mancarea gatita.
Eu am gatit o mancare de pipote cu praz si masline pe care am pastrat-o ulterior in casterolele aparatului de vidat Food Saver.
Mod de preparare mancare rece de pipote cu masline
Pipotele se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare. Intr-o tigaie se incinge putin ulei,se pune prazul si ceapa verde spalate si tocate marunt, rosiile si se lasa la foc mic pana cand acestea se inmoaie. Se adauga pipotele fierte, vinul alb, o ceasca de apa, cimbrul, sare, piper dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand a scazut toata zeama.
Cu cateva minute inainte de a opri focul se se adauga maslinele negre feliate.
Am transferat mancarea in casterolele de vidare ale aparatului Food Saver, am introdus furtunul de vidare in portul aparatului de vidare, l-am conectat la caserole si am vidat continutul.
Tot cu ajutorul casterolelor de vidare am pastrat si cateva vinete marinate cu menta si usturoi.
Pentru reteta de vinete marinate cu menta si usturoi avem nevoie de doar cateva ingrediente:
* 1 kg vinete * 150 de ml otet * menta proaspata * usturoi, cimbru, piper boabe; * cateva linguri de ulei de masline.
Mod de preparare
Se coc vinetele pe flacara, se curata si se desfac bucati potrivite.
Se face o saramura, dintr-un amestec de 150 ml otet si 75 de ml apa, usturoi, boabele de piper si cimbru.
Cand saramura ajunge la punctul de fierbere, se adauga usor vinetele.
Se lasa cateva minute sa dea in clocot, apoi se scot vinetele din saramura si se transfera intr-un bol.
Se pot transfera vinetele marinate cu menta si usturoi in borcane sau incaserola de marinare rapida FoodSaver.
Procesul de vidare va elimina aerul si va prelungi perioada de prospetime a alimentelor ce vor fi depozitate fie in frigider sau in congelator. Am introdus furtunul de vidare in portul aparatului de vidare, l-am conectat la caserole si am vidat continutul. Am pastrat astfel vinetele marinate pe o perioada indelungata, in care aroma si gustul proaspat au persistat.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul FoodSaver Romania .
Foarte buna salata de toamna! Si eu o fac in fiecare an si chiar mi-ar trebui un aparat de vidat. Sunt mare consumatoare de salate si de multe ori ma aventurez si fac mai multe portii pe care trebuie sa le pastrez in frigider,
ReplyDelete