March 19, 2016

Supa crema de conopida si usturoi copt


Pentru iubitorii de conopida aceasta supa crema este perfecta, usturoiul copt dandu-i o savoare aparte.
Si de aceasta data m-am folosit de noul meu ajutor in bucatarie blenderul  performant Oster Classic Chrome.

Ingrediente 

* 500 g conopida
* 1 ceapa 
* 1 pastarnac
* 1 bucatica telina
* ulei de masline 
* supa de legume
* 2 capatani usturoi copt 
* sare de mare
* amaranth
* seminte de negrilica
* piper

 Mod de preparare 

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mici. 
Intr-o cratita se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa, pastarnacul, telina, si se lasa sa se caleasca cateva minute. 
Se adauga supa de legume cat sa le acopere si se lasa sa fiarba.
Intre timp se pune usturoiul intr-o tava mica, si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 10- 15 minute. 
Dupa ce au fiert legumele se transfera in blenderul Oster, se adauga usturoiul copt, sare si piper si se paseaza. 


Supa se transfera intr-un bol, de decoreaza cu cateva seminte de amaranth si negrilica, se stropeste cu putin ulei de masline si se serveste alaturi de lipii crocante .
Pofta buna!




No comments:

Post a Comment