April 23, 2016
Tort cu mascarpone si afine
Am fost provocata de Dana sa preiau o leapsa culinara si sa gatesc ceva delicios, de Pasti,in care sa folosesc produse Dr. Oetker.
Astfel m-am gandit sa fac acest tort cu crema de mascarpone si afine.
Ingrediente
Pentru blat
* 200 g unt
* 200 g zahar tos
* 4 oua
* 200 g faina
* 1/2 lingurita bicarbonat
* 1/2 lingurita praf de copt Dr Oetker
* 1 plic zahat vanilat Dr Oetker
* 1 lingurita lapte
* 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema de mascarpone si afine
* 200 g mascarpone
* 200 ml frisca lichida
* 300 g afine
* 1 plic gelatina Dr Oetker
* 30 ml sirop de artar
Mod de preparare
Preparare blat
Se mixeaza untul cu zaharul tos si cel vanilat,se adauga unul cate unul ouale, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
La final se adauga laptele si esenta de vanilie.
Amestecul obtinut se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in
cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 1 ora si 40 minute.
Preparare crema de mascarpone si afine
Intr-un bol se mixeaza mascarpone cu siropul de artar.
Frisca lichida se bate cu putina zeama de lamaie apoi se amesteca cu mascarpone.
Se adauga afinele si se amesteca usor.
Gelatina se hidrateaza in prealabil, se adauga in glatina un pic din crema de mai sus, se amesteca, apoi se adauga toata in crema amestecand usor.
Preparare si asamblare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale.
Primul blat se pune in tava in care a fost copt blatul,se insiropeaza cu sirop de afine,
se adauga crema de mascarpone si afine, se adauga al doilea blat, apoi se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Se scoate tortul de la frigider se acopera cu glazura de ciocolata, se imbraca pe margine cu ornamente Dr Oetker, si se decoreaza cu flori din pasta de zahar .
Se portioneaza si se serveste cu drag.
S-aveti pofta !
Etichete:
Torturi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment