Imi place foarte mult sparanghelul, fie verde sau alb, iar de aceasta data am facut din sparanghelul alb o supa crema foarte gustoasa .
Usor de preparat si cu doar cateva ingrediente in plus se obtine o supa crema foarte fina si cu un gust deosebit !
Ingrediente
* 400 g sparanghel alb
* 1 ceapa
* 1 cartof alb
* 2 catei de usturoi
* 300 ml supa de legume
* 100 g smantana
* 10 g unt
* 1 lamaie
* 30 g parmezan
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Se calesc pentru cateva minute in unt ceapa tocata marunt, usturoiul si cartoful taiat bucati mici.
Peste ele se adauga supa de legume, sare, piper si se fierbe cinci minute cu capac.
Intre timp se indeparteaza capatul lemnos al sparanghelului,apoi se taie bucati si se adauga in oala continuand fierberea.
Cu ajutorul unui blender manual se paseaza legumele fierte obtinand o crema fina.
Se adauga smantana, parmezanul ras si zeama de lamaie si se mai lasa pe foc cateva minute.
Supa crema de sparanghel alb cu lamaie si parmezan se serveste fierbinte.
S-aveti pofta !
No comments:
Post a Comment