October 4, 2016

FIKA - pauza de cafea suedeza


 Eu ador cafeaua, iar cea mai buna cafea (si nu glumesc cand spun asta) am savurat-o saptamana trecuta alaturi de colegii mei de bloggosfera din Kooperativa2.0  la cea mai noua cafenea din oras, la FIKA !


 Doi tineri talentati si pasionati de cafea Andrei si Roxana au deschis aceasta cafenea in Iasi, in zona Piata Unirii, langa Libraria Junimea, programul cafenelei fiind de la 7.30 - 22.00.
  


 FIKA este un concept si un cuvant suedez care s-ar traduce prin  pauza de cafea, deoarece suedezii considera ca este nevoie de 3 sau 4 pauze pe zi pentru a da randament si a fi fericiti toata ziua !

Boabele de cafea sunt aduse din Kenya si Etiopia, fiind proaspat prajite si macinate, cafeaua nu mai necesita zahar, lapte sau alte arome, gustul fiind irezistibil!

Puteti savura la FIKA diverse variante de cafea : espresso (shot italian), dublu espresso, cappuccino, cappuccino latte, flat white (2 shoturi espresso si lapte ) , black si long black (cafea neagra ce nu contine zahau sau lapte ) .Daca nu consumati cafea, cei de la FIKA  s-au gandit sa ofere clientilor si o varietate de sucuri naturale obtinute prin presare la recesucul pastrandu-si astfel vitaminele ( eu am incercat sucul natural de portocale si mi-a placut enorm de mult).

Pe langa cafea, mi-a atras atentia foarte mult dulciurile, dulciuri cu specific suedez care au fost deosebit de gustoase si as mentiona: tortul de morcovi ( noi le-am servit sub forma de briose), caramel bar si cinnamon bar.Mai gasiti la FIKA  sendvisuri sanatoase si gustoase, ceaiuri, bere artizanala de la Zagani si vin de la Purcari.

Dupa prima vizita am ramas cu o impresie foarte buna, si cat de curand voi reveni pentru a degusta si celelalte produse.Eu va recomand cu mare drag sa incercati cafeaua de la  FIKA   


1 comment:

  1. Cafeaua e buna dar contează foarte mult și alături de cine bei cafeaua. Mi-a placut să ne revedem după o vară destul de călduroasă.
    Am mai trecut pe la cafenea și era destul de plin... ceea ce înseamnă că au succes. Nu știu cum reușește Andrei dar mereu e cu zâmbetul pe față :)) Cred că e lipit cu super glue.

    ReplyDelete