Am descoperit de ceva vreme bobul, asa ca mi-am facut un stoc generos pentru iarna, dar inainte de asta am facut si o pasta de bob.
Despre bob pot sa va spun ca este bogat in potasiu, magneziu, fier, seleniu, zinc, fibre si saruri minerale.
Boabele verzi de bob se pot folosi in salate, supe, ciorbe,dar si alte mancaruri de bob.
Ingrediente
* 500 g bob
* 1 ceapa mica
* 4 catei de usturoi
* 50 g unt
* sare de mare
* cimbru verde
* busuioc
* fulgi de ardei iuti
* ulei de masline
* seminte de pin
Mod de preparare
Bobul se spala si se fierbe in apa cu putina sare.
Se strecoara, se lasa sa se raceasca
si apoi se decojeste de primul strat de coaja.
Bobul verde ramas se paseaza in robot.
Intr-o cratita se topeste untul,se presoara cimbrul, se adauga ceapa si usturoiul si se lasa pana se rumenesc usor.
Se adauga bobul pasat,busuiocul tocat,fulgii de ardei iute, sarea de mare si se lasa pe foc mic cateva minute.
La final se adauga putin ulei de masline si cativa muguri de pin.(obtional)
Pasta de bob se poate servi pe paine prajita.
No comments:
Post a Comment