October 11, 2016
Tocana de legume
Din categoria conserve pentru iarna va las astazi reteta mea de tocana de legume.
Pentru tocana de legume se pot folosi legume dupa gustul fiecaruia, eu am folosit doar legume din gradina mea, iar la final gustul a fost extraordinar!
Tocana de legume este perfecta pentru zilele cand nu prea mai vrei sa gatesti sau pentru zilele de post .
Ingrediente
* 600 g ceapa
* 500 g morcovi
* 500 g vinete
* 500 g dovlecei
* 500 g ardei kapia
* 500 g ciuperci
* 500 ml suc de rosii
* 400 ml ulei
* 100 g orez
* foi de dafin
* cimbru verde
* busuioc
* sare de mare grunjoasa
* piper
Mod de preparare
Se spala si se curata toate legumele.
Se toaca in robot ceapa, morcovii si ardeii.
Vinetele se coc, se curata si se toaca marunt.
Dovleceii spalati se taie felii.
Ciupercile se spala , se curata, se taie felii , apoi se trag la tigaie in putin ulei pana devin usor rumenite.
Intr-o cratita mai mare se intai caleste ceapa, apoi se adauga morcovii si ardeii si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie usor.
Se spala orezul in mai multe ape.
Se continua prin a pune in cratatita vinetele tocate, felii de dovlecei, apoi se adauga orezul, sucul de rosii,ciupercile, foile de dafin, cimbrul, busuiocul sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade.
Cand este gata se transfera tocana de legume in borcane sterilizate si se inchid etans borcanele.
Se acopera borcanele cu o patura si se lasa acolo pana a doua zi, apoi se transfera in camara.
Etichete:
conserve
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment