Se stie ca imi plac foarte mult prajiturile si torturile raw vegane, si sa le fac si sa le degust, astazi va las un tort raw vegan cu fructe, plin de arome si savoare.
Pentru tortul raw cu fructe am folosit fructe precum: physalis, afine, maracuja, rodie, seminte ( nuci, caju, migdale),dar si uleiul de cocos Niavis primit spre testare de la Vegis.
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric).
Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza.
Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.
Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin metoda presarii la rece.
Acesta nu este procesat in nici un fel astfel incat daca constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.
Ingredientele pentru tortul raw vegan cu fructe sunt :
Pentru blat:
* 70 g nuci
* 70 g curmale
* 30 g nuca de cocos
* 20 g goji
* 1 lingura cacao alcalinizata
* 2 lingurite ulei de cocos Niavis
Pentru crema de Physalis:
* 200 g fructe de Physalis
* 100 g caju hidratat
* 50 g nuca de cocos
* 1 lingura miere de albine
* zeama de lamaie bio
* 2 lingurite ulei de cocos Niavis
Pentru crema de afine:
* 100 g afine proaspete
* 100 g caju hidratat
* 50 g nuca de cocos
* 1 lingura miere de albine
* zeama de lamaie bio
* 2 lingurite ulei de cocos Niavis
Pentru crema de cocos:
* 1 nuca de cocos curatata, spalata si razuita
* 50 g caju hidratat
* 50 g migdale hidratate
* 1 lingura miere de albine
* zeama de lamaie bio
* 2 lingurite ulei de cocos Niavis
Pentru crema de avocado si spirulina:
* 1 avocado
* 1 lingurita spirulina
* 100 g migdale hidratate
* 1 lingura miere de albine
* zeama de lamaie bio
* 2 lingurite ulei de cocos Niavis
Pentru crema de Maracuja ( fructul pasiunii):
* 2 fructe Maracuja
* 100 g caju hidratat
* 1 lingurita miere de albine
* zeama de lamaie bio
* 2 lingurite ulei de cocos Niavis
Pentru crema de rodii si coacaze rosii:
* 70 g coacaze rosii
* 30 g seminte de rodii
* 100 g migdale hidratate
* 50 g nuca de cocos
* 1 lingura miere de albine
* zeama de lamaie bio
* 2 lingurite ulei de cocos Niavis
Pentru glazura de ciocolata raw vegan:
* 30 ml ulei de cocos Niavis
* 30 g cacao alcalinizata
* 2 lingurite miere de albine
Mod de preparare Tort raw vegan cu fructe
Preparare blat :
Intr-un robot se adauga nucile si se proceaseaza, apoi curmalele taiate bucati potrivite,
nuca de cocos,fructele de goji si se continua procesarea.
Se adauga cacao alcalinizata, iar la final uleiul de cocos Niavis.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava rotunda niveland usor pentru a obtine un strat drept, apoi se da la frigider cat timp preparam urmatorul strat de crema.
Preparare crema de Physalis:
In robot se adauga caju-ul hidratat, fructele de Physalis, putina apa plata si se proceseaza.
Apoi se continua procesarea adaugand nuca de cocos,mierea de albine, putina zeama de lamaie si uleiul de cocos Niavis.
Crema obtinuta se adauga peste stratul de blat si se niveleaza, apoi se da la rece pana se pregateste urmatorul strat de crema.
Preparare crema de afine:
Se proceseaza in robot caju-ul hidratat, impreuna cu afinele proaspete.
Apoi se adauga nuca de cocos, mierea de albine, putina zeama de lamaie bio, si la final uleiul de cocos Niavis.
Crema de afine se adauga peste crema de Physalis si se da la rece.
Preparare crema de cocos:
Intr-un robot, se adauga nuca de cocos,semintele hidratate , putina apa, mierea de albine, putina zeama de lamaie bio si si se proceseaza.
La final se adauga uleiul de cocos continuand procesarea pana se obtine o crema consistenta.
Se adauga crema de cocos peste stratul de crema de afine, apoi se da la frigider.
Preparare crema de Avocado si spirulina:
Se desface avocado,se taie bucati si se stopeste cu zeama de lamaie.
In robot se adauga bucatile de avocado, migdalele hidratate, putina apa si se proceseaza.
Se continua procesarea adaugand spirulina, mierea de albine si uleiul de cocos Niavis pana se obtine o pasta omogena.
Se adauga crema de avocado si spirulina peste crema de cocos, se da la rece.
Preparare crema de Maracuja:
In robot se proceseaza caju-ul si mierea de albine.
Se transfera apoi torul intr-un bol se adauga fructul pasiunii, putina zeama de lamaie si uleiul de cocos Niavis, amestecand usor pana se obtine o crema.
Crema de fructul pasiunii se adauga in strat egal peste crema de avocado si spirulina, se lasa la rece.
Preparare crema de rodii si coacaze rosii
Se proceseaza in robot migdalele impreuna cu nuca de cocos, mierea de albine, zeama de lamaie bio si putina apa plata.
Se adauga coazele rosii si se continua procesarea.La finals e pun semintele de rodii, uleiul de cocos Niavis si se amesteca usor.
Se pune crema de rodii si coacaze peste stratul de crema de fructul pasiunii, se da la frigider.
Se lasa tortul la frigider cel putin 4 ore, sau de preferat peste noapte.
Preparare glazura de ciocolara raw :
De prefarat se face atunci cand se decoreaza tortul.
Pe baie de aburi se incalzeste uleiul de cocos, apoi se adauga cacao alcalinizata , mierea de albine si se amesteca usor cu ajutorul unui tel.
Se lasa cateva minute glazura sa se raceasca.
Se scoate tortul din tava, se glazureaza cu aceasta ciocolata raw, apoi se decoreaza tortul cu fructe de Physalis, afine proaspete, cocos razuit, fructul pasiunii, seminte de rodii, coacaze rosii,frunze de menta .
Se portioneaza si se serveste cu drag!
excelent ! o explozie de gusturi !
ReplyDeleteFelicitări pentru rețetă! Chiar meritai premiul I! Arată atât de bine acest tort și sunt sigură că este super gustos. Felicitări încă o dată!
ReplyDeleteVa multumesc pentru aprecieri !
Delete