July 7, 2017
Zucchini umpluti cu legume si quinoa
Imi plac foarte mult zucchini, si cum am avut cativa in gradina,am facut o reteta simpla si sanatoasa, zucchini umpluti cu legume si quinoa.
Despre quinoa se stie ca este foarte sanatoasa, are indice glicemic scazut si un procent ridicat de proteine si fibre.
Quinoa este o sursa buna de calciu, fier, magneziu, nu contine gluten, este folosita frecvent in regimul vegan, dar si de de persoanele care au intoleranta la lactoza.
Mie personal imi place foarte mult si o folosesc destul de des.
Ingrediente
* 2 zucchini
* 50 g quinoa alba
* 2 morcovi
* 4 rosii
* 1 ardei
* cimbru verde
* sare de mare
* fulgi de ardei iute
* piper
* 50 g unt
* in plus folosim 500 ml suc de rosii
Mod de preparare
Zucchini se spala, se taie in doua si se scobesc pe mijloc.
Miezul luat se toaca si se foloseste pentru umplutura.
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga legumele curatate, spalate si tocate si se calesc cateva minute cat sa se inmoaie .
Quionoa se fierbe in apa cu putina sare, apoi se adauga in amestecul de legume.
Se pun crengutele de cimbru verde, fulgii de ardei, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute.
Se umplu zucchini cu amestecul de legume si quinoa, se pun intr-o tava termorezistenta, se adauga sucul de rosii si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Zucchini umpluti cu legume si quinoa se servesc calzi.
Pofta buna!
Etichete:
Aperitive&Gustari
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment