Pentru iubitorii de crema de vanilie si de ciocolata, prajitura Tosca este perfecta.
Modul de preparare este unul foarte simplu,iar rezultatul extraordinar!
Ingrediente
Pentru blat :
* 4 oua
* 100 g zahar
* 50 g mac
* 50 nuca de cocos
* 40 g faina
* un praf de sare
* 5 g praf de copt
Pentru crema de vanilie:
* 500 ml lapte
* 100 g zahar
* 150 g unt 82%
* 4 galbenusuri
* 40 g amidon
* 1 pastaie de vanilie
In plus :
* 100 g biscuiti
* 50 ml cafea espresso
* 100 g ciocolata neagra
* 70 g smantana pentru frisca
Mod de preparare
Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul treptat pana se obtine o bezea.
Se adauga macul, nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25- 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Preparare crema de vanilie:
Intr-un vas se adauga laptele, zaharul si pastaia de vanilie despicata si se pune la fiert la foc mic.
Galbenusurile se amesteca cu amidon si un pic de lapte rece.
Cand incepe laptele sa fiarba se adauga galbenusurile amestecand continuu.
Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza treptat untul.
Asamblare si decorare prajitura:
In aceeasi tava se pune blatul de mac si se adauga crema de vanilie.
Se pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea, deasupra se toarna ciocolata topita si se niveleaza.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona.
No comments:
Post a Comment