August 8, 2017

Smoothie cu aronia, crema de cocos, physalis si fructe de coarne


Din nou cei de la Vegis. ro au organizat un concurs special pentru bloggeri, de aceasta data tema fiind un smoothie sanatos, #mytastysmoothie - Vegis.ro .
Cu cele doua produse primite spre testare pulberea de aronia si Crema De Cocos Ecologica/Bio 2x100g MAYA GOLD am ales sa fac acest smoothie cu  pulbere de aronia, crema de cocos, physalis, si fructe de coarne.
Aronia este un arbust originar din estul Americii de Nord cunoscuta sub denumirea stiintifica de Aronia Melanocarpa.
Fructele acestui arbust sunt deosebit de nutritive, ele contin, printre altele, tanin, zaharuri, vitamina C, provitamina A, vitaminele B1, B2, B3, PP si E, acid malic, sorbinic si parasorbinic,saruri minerale si numerosi antioxidanti.
Aronia este recomandat de nutritionisti si datorita continutului ridicat in vitamina P (procent mai mare dacat in oricare alt fruct); vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C in organism si de a reface tonusul vaselor capilare.
Din fructe se obtine suc, prin metoda presarii, care din punct de vedere al structurii chimice si intrebuintarii este identic fructelor proaspete.

Physalisul este cunoscut si sub numele catina de casa, acest superfruct este apreciat pentru gustul deosebit dulce-acrisor, dar si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii, prin continutul bogat in vitamine - provitamina A, vitamina P- numita si citrina,
un puternic antioxidant, recunoscut si pentru calitatile antiinflamatoare si antivirale -, mari cantitati de vitamina C, grupul vitaminic B - B1, B3, B12 , saruri minerale - calciu, fier,- fosfor  este bogat in carotenoide si polizaharide.

Coarnele sunt fructe salbatice,mici, alungite, de culoare rosie si au gust dulce-acrisor. 
Coarnele se coc in perioada august – octombrie, si sunt bogate in provitamina A, vitamina B1 și B2, vitamina C, vitamina PP; calciu, potasiu si alte minerale. 

Smoothie-ul cu aronia,crema de cocos, physalis si fructe de coarne este plin de vitamine ce iti poate oferi energie pentru intreaga zi .

Ingrediente

* 15 g pulbere de aronia
* 70 ml lapte de migdale
* 1 lingurita de miere de albine

* 70 g fructe de physalis
* 50 ml lapte de cocos
* 50 g Crema De Cocos Ecologica/Bio 2x100g MAYA GOLD
* 1 lingurita miere de albine

* 50 g fructe de coarne fara samburi
* 50 g lapte de cocos
* 50 g Crema De Cocos Ecologica/Bio 2x100g MAYA GOLD
* 1 lingurita miere de albine


Mod de preparare 

Ingredientele pentru smoothie :Intr-un blender se adauga laptele de migdale, pulberea de aronia si se proceseaza.
Laptele de migdale :


Apoi se adauga mierea de albine si se continua procesarea.
Amestecul obtinut se pune intr-un pahar si se da la frigider.

Se continua prepararea smoothiu-lui adaugand in blender laptele de cocos,Crema De Cocos Ecologica/Bio, fructele de physalis si mierea de albine procesand.
Amestecul obtinut se adauga peste smoothiul de aronia.

La final se prceseaza fructele de coarne impreuna cu laptele de cocos si Crema De Cocos Ecologica/Bio si se adauga peste cele doua componente.
Laptele de cocos :

Se da la frigider pentru cel putin 30 minute, apoi se decoreaza cu fructe de aronia uscate, fructe de coarne, physalis si se serveste.
No comments:

Post a Comment